X Bezárás

Olvasási beállítások

Láthatósági beállítások megnyitása

RÓLUNK

Együttlátva Többetlátunk!

Az Együttlátók Alapítvány 2020. április 30-án került bejegyzésre.

Az Alapítványt az alapító azzal a célkitűzéssel hozta létre, hogy az együttlátás jegyében vak, aliglátó, gyengénlátó és látó személyek összefogásával és együttműködésével, különböző tematikájú, inkluzív szemléletű, akadálymentes részvételt biztosító programok szervezésével a közösségépítést előmozdítsa;

 ezáltal a látássérült emberek társadalmi integrációjának, reintegrációjának, valamint önálló életvitelének esélyeit növelje;

 továbbá a foglalkozásokon résztvevő látássérült és látó emberek testi, lelki, szellemi fejlődését elősegítse, önismeretben való növekedését támogassa;

 tudatos életvezetési hajlandóságát motiválja, és az erre való képességeit fejlessze;

 valamint a különböző, hitéleti, és világnézettől független szemléletformáló és értékközvetítő, kulturális és szabadidős programok szervezésével a reményteljes jövő egyéni és közösségi szinten történő kibontakozását támogassa.

Korábban, már 2014 novemberétől kezdődően szervezünk önkéntes alapon, önerőből különböző témakörökben lélek- és közösségépítő programokat. Az elmúlt évek során jelentős tapasztalatokat szereztünk a hitéleti, valamint a szabadidős tevékenységek szervezésében, jól ismerjük és programjaink megvalósítása során sikeresen alkalmazzuk a látássérültek szempontjából fontos, akadálymentesítési módszereket, kiscsoportos foglalkozásainkon igyekszünk az egyéni igényeket figyelembe venni, nyitottak vagyunk az új kezdeményezésekre, gyakorlottak vagyunk a programok megszervezésében, zökkenőmentes lebonyolításában.

Fő feladataink közé tartozik elérni, hogy megváltozott munkaképességű személyek számára az önkéntes munkavállaláson túl   foglalkoztatási lehetőséget is biztosíthassunk.

Szeretnénk megmutatni, hogy látássérült és látó személyek képesek egyenrangú félként összefogni és együttműködni, egymást kölcsönösen elfogadni, segíteni, és egymás erősségeire támaszkodva értékteremtő munkát végezni.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2014 novembere óta szervezett programjaink kínálata fokozatosan bővül, valamint arra is, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztály képviselői számára egyaránt tudunk értékes, tartalmas, élménypedagógiai módszerekkel színesített programokat nyújtani.

Továbbá büszkék vagyunk azokra a "törzsvendégeinkre", akik 2014 novembere óta velünk vannak, mellettünk állnak;és természetesen azokra is, akik azóta csatlakoztak hozzánk, és rendszeresen részt vesznek programjainkon.

Ezúton is köszönjük a sok-sok pozitív megerősítést és bátorítást, amit tőlük kaptunk.

Természetesen, rövid, közép és hosszú távú célkitűzéseink is vannak.

Az Együttlátók Alapítvány alapító okirata részletezi célkitűzéseinket és tevékenységeinket.

Ezekből kiindulva:

Rövid távú céljaink:

Vak, aliglátó, gyengénlátó és éplátó személyek részvételével inkluzív szemléletű, interaktivitáson és élménypedagógiai módszereken alapuló,

értékközvetítő,  ismeretterjesztő, kulturális,

valamint önismeretünkben való gazdagodásunkat támogató, személyiségfejlesztő, egészségvédő,

továbbá kapcsolatteremtést segítő, közösségépítő,

illetve kézműves és egyéb alkotó tevékenységeket népszerűsítő klubfoglalkozások szervezése és lebonyolítása,

létrehozott kézműves termékeink értékesítése,

igényes szórakozást és kikapcsolódást biztosító szabadidős és rekreációs programok megvalósítása,

programkínálatunk folyamatos bővítése,

külső helyszíneken csapatépítő és szemléletformáló foglalkozások/tréningek tartása,

folyamatos munkálkodás az Alapítvány tevékenységének egyre szélesebb körben történő megismertetése, népszerűségének növelése céljából,

adománygyűjtő akciók szervezése.

Közép távú céljaink:

Tevékenységeinkkel összefüggésben inkluzív szemléletű előadások, tréningek, tanfolyamok, képzések, továbbképzések, konferenciák, iskolai és munkahelyi közösségépítő programok, egyéni konzultációs alkalmak, jótékonysági rendezvények szervezése, lebonyolítása.

 

Hosszú távú célok:

Az Alapítványi céloknak és tevékenységeknek megfelelő tárgykörökben módszertani anyagok, kurzusok kidolgozása, fejlesztése (esetenként akkreditáltatása) az alapítvány inkluzív szemléletének és tevékenységeinek országhatárokon belül és kívül minél szélesebb körben történő megismertetése érdekében.

A tevékenységekhez kapcsolódva igény szerinti Braille-írásos és síkírásos kiadványok, könyvek, egyéb segédletek, valamint információs füzetek, tájékoztatók készítése, kiadása, különböző játékgyűjtemények, rejtvényfüzetek és egyéb eszközök adaptálása, létrehozása, forgalmazása, illetve értékesítése.

A tevékenységekhez kapcsolódva különböző, az önálló életvitelt és munkavégzést, valamint igényes  szabadidős tevékenységet segítő segédeszközök beszerzése, módszertani segédletek előállítása, valamint játékeszköz-adaptációk, játékeszköz fejlesztése, tervezése, elkészítése és forgalmazása; továbbá kézműves termékek létrehozása, forgalmazása.

Az alapítvány a meghatározott céljainak és tevékenységeinek megvalósítása érdekében foglalkoztatási rehabilitációs tevékenység keretében olyan megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztat, akik a fentiekben részletezett feladatokat rehabilitációs foglalkoztatás keretében képesek megvalósítani; valamint a közhasznú tevékenységek ellátása érdekében közérdekű önkéntes tevékenységet szervezhet, továbbá ilyen tevékenység keretében önkénteseket fogadhat, és önkéntes tevékenység kedvezményezettje lehet.

Program helyszíne:

Budapest, XIV. kerület, Zugló, néhány lépésre a Thököly út és a Gizella út kereszteződésétől, az Együttlátók Alapítvány székhelyén, egy tágas és kényelmes, szőnyeggel borított nappaliban.

 

Megközelíthető:

a 7-es buszcsalád bármelyik tagjával, továbbá 5-ös, 8E-s, 108E-s, 110-es, 112-es és 133E-s autóbuszokkal, valamint 72-es trolibusszal és az 1-es villamossal.

Parkolni a környező utcákban lehet.

Együttlátók Alapítvány Alapító okirata

Letölthető fájlok

Név
Leírás
Fájltípus
Megtekintés
Árpád-házi Szent Erzsébet
pptx
Árpád-házi Szent Erzsébet megtekintése
A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2021. év
pdf
A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámolója és közhasznúsági melléklet 2021. év megtekintése
Alapító okirat új.
Alapító okirat új
pdf
Alapító okirat új. megtekintése
Made by FortuNet
Oldal tetejére