X Bezárás

Olvasási beállítások

Láthatósági beállítások megnyitása

Olvasásra fel! - Olvasósarok

Együttlátva többet látunk!

olvasó kézJól lát? Szeretettel invitáljuk inkluzív szemléletű programjainkra, látogasson el hozzánk, örömmel fogadjuk.

Rosszul lát? Szeretettel bátorítjuk, jöjjön el, próbálja ki akadálymentes programjainkat. Ha jól érzi magát körünkben, közöttünk a helye.

 

Alapítványunk az együttlátás jegyében akadálymentes Lélek- és közösségépítő programokat szervez vak, aliglátó, gyengénlátó és látó felnőttek részére.

Várjuk mindazokat, akik szeretik a színesen összeállított, a mindennapi mókuskerékből kizökkentő programokat. Vendégeink érdeklődésük és kedvük szerint válogathatnak és vehetnek részt hitéleti alkalmainkon vagy egyéb, világnézettől független kulturális, értékközvetítő és ismeretterjesztő, valamint szórakoztató, szabadidős programjainkon.

Az interaktív hittanórákat, kulturális és ismeretterjesztő előadásokat és különböző tematikájú beszélgetős és játékos klubfoglalkozásokat szakmai hozzáértéssel tervezzük és valósítjuk meg.

Bízunk abban, hogy alkalmaink a résztvevők testi-lelki és szellemi egészsége védelmét is hatékonyan szolgálják. Fontos számunkra a lélek- és közösségépítés. Ez azt jelenti, hogy miközben az interaktív részvétel által saját tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodhatnak, aközben közösséget építünk, azaz a jelenlévők egymással kapcsolatot teremtve jó ismerettségeket, barátságokat is köthetnek.

 

Olvasásra fel! – Olvasósarok

vak, aliglátó, gyengénlátó és jól látó felnőtteknek!

Mottó:

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz… mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.”

(Csukás István)

Tematika:

a vállalkozó résztvevők saját kedvenc olvasmányaikból válogatnak. Hozhatnak verset, novellát, regényrészletet. A felolvasók a felolvasásra kiválasztott szöveget magukkal hozzák.

A Braille-olvasók számára kérésük szerint az Együttlátók Alapítvány előzetes egyeztetés alapján e-mailben előre elküldött szöveges fájl felolvasásához anyagköltségáron papír alapú nyomtatott szöveget vagy laptophoz csatlakoztatott Braille-kijelzőt biztosít.

Ajánljuk:

mindazoknak, akik szeretik a papír alapú könyveket, a szemük előtt/ujjuk alatt kirajzolódó betűket, egyáltalán: a hagyományos olvasást, és szívesen eljönnek azért, hogy egy bögre zamatos tea kortyolgatása mellett felolvassanak egy-egy verset, novellát, regényrészletet, azt, amit aktuálisan éppen megosztásra érdemesnek tartanak.

Szervezők: 

látássérült történelemszakos tanár és látássérült magyarszakos tanár.

Időtartam:

120 perc.

Részvétel feltétele

Klubfoglalkozásainkon előzetes e-mailes bejelentkezést követően, valamint a részvételi költség befizetésével vehet részt.

A program ingyenes.

Jelentkezési határidő:

programot megelőző csütörtök, 20:00 óra.

E-mailes bejelentkezés:

info@egyuttlatok.hu

Kérjük, a tárgysorban tűntesse fel a program címét.

Továbbá kérjük, amennyiben először látogat el hozzánk, pár mondattal mutatkozzon be.

A közleményben, kérjük, tűntesse fel a program címét.

Figyelem!

Ha programjainkkal kapcsolatban kérdése vagy észrevétele van, bátran írjon nekünk elektronikus levelet.
Érdeklődés esetén kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre a főoldalon!

 

Made by FortuNet
Oldal tetejére