X Bezárás

Olvasási beállítások

Láthatósági beállítások megnyitása

Levélregény

A VARÁZSPONTOZÓ

(Levélregény-sorozat)

 

EGYÜTTLÁTVA TÖBBET LÁTUNK! Levélregény

Kedves Braille-írásban olvasni szerető Barátunk!

Az Együttlátók Alapítvány Olvasásra fel! című projektje keretében 2023 januárjától folytatja a levélregény-sorozatot, melyet 2022 januárjában indított el Louis Braille emléke előtt tisztelegve. A levélregény-sorozat olvasásának minden, a magyar pontírást ismerő és pontírást olvasni szerető látássérült fiatal és felnőtt részese lehet. Sőt: mostantól síkírásban is megrendelhetők a fejezetek.

Miről van szó?

2022 januárjában pontírású levélregény-sorozatot indított útjára az Együttlátók Alapítvány. A levélregény folytatódik 2023-ban is.

A levélregény szerzője Magyarországon, a látássérült írók/költők körében ismert és sokak által közkedvelt személy, akinek nemcsak az íráshoz van született adottsága, hanem a Braille-kultúra ápolása és népszerűsítése is szívügye. Személye természetesen nem titok és nem is titokzatos, jelenleg ő a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Braille-bizottsága elnöke, valamint a Hermina Egyesület alelnöke. Nagy "kovász"-barátságáról is nevezetes. Ugye, tudja már, kiről van szó?! Vagy mégsem? A megfejtéshez telefonos segítséget nem tudunk nyújtani, de annyit még elárulunk róla, hogy nagyszerű zenei érzéke van, és gyakran játszik négykezest Németh Tamás zongoraművész úrral, és egyéb hangszereken is profin muzsikál. Ja! És ő Magyarország első és egyetlen hivatásos Braille-kottaátírója!

Neve: Németh Tamásné Berta Edina.

Mi a levélregény címe?

A Varázspontozó.

Miről szól a levélregény?

A levélregény fiatalokról szól, de nem csak fiataloknak, szülők, nagyszülők, akár szakemberek érdeklődését is felkeltheti.

A cselekményszövés izgalmas, fordulatos, és bár vonalvezetése térben és időben ugrabugrál, mégis logikusan egymásra építkezik. A történetben keveredik a valóság és a fantáziavilág. Miközben a különleges álmok varázserejű szárnyukra vesznek, és a képzelet által megelevenedő, történelmi helyszínekre, általunk is ismert, hús és vér emberek élettörténetébe röpítenek, aközben azért mindvégig 2 lábbal a földön, azaz a XXI. század hétköznapjaiban maradunk.

Egészen bizonyosak vagyunk abban, hogy minden Olvasó, noha találhat a történetben ismerős, már akár unásig tudott információkat, bőségesen fog új, meglepő, talán meg is hökkentő nézőpontból/szemszögből leírt ismeretekre is lelni.

Ez a levélregény 2023-ban minden túlzás nélkül a látássérültek magyarországi oktatásának kezdeteivel kapcsolatos ismereteknek valóságos kincsesbányája lehet azok számára, akik már ezt azt, amazt összecsipegettek a vakok oktatása történetéről, és azok számára is, akik most fognak megismerkedni a témával.

 

Kiknek ajánljuk ezt a levélregényt?

8-10 éves életkortól 99 éves életkorig szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik szívesen olvasnak pontírást, szeretnének hagyományos, papír alapú levelet kapni, szeretik a papír illatát, a kézzel tapintható betűket és a rejtvényfejtéshez is van kedvük.

Akik megrendelik saját részre vagy akiknek ajándékképpen megrendelik szeretteik ezt a szolgáltatást, azok 2023 januárjától kezdődően 6 hónapon át egy-egy Braille-írásos levelet fognak kapni az Együttlátók Alapítványtól.

A levél magyar nyelvű, teljes írással, A/4-es méretben, Braille-papírra, sűrűsoros nyomtatással nyomtatott, várhatóan minimum 10 oldal terjedelmű, amely egyfelől tartalmazza az aktuális regényrészletet, másfelől a regényrészlethez kapcsolódó 2 db rejtvénykérdést.

Az elkészült leveleket A/4-es borítékba helyezve adjuk postára úgy, hogy az adott hónap közepéig, legkésőbb harmadik hetében célba érkezzenek.

Aki a regényrészletet elolvassa, az könnyedén meg tudja válaszolni a rejtvénykérdéseket.

A rejtvénykérdések válaszait nem szükséges havonta visszaküldeni a feladónak.

6 hónapon keresztül levelenként 2 kérdést teszünk fel, tehát összesen 12 kérdést talál az Olvasó a levélben.

A kérdésekre adandó válaszok megadott betűjét kell majd a rejtvényfejtőknek feljegyezniük, és a 12 db betűből összerakni a megfejtést.

A 6. hónapban, azaz júniusban kérjük a megfejtett rejtvényt pontírásban eljuttatni az Együttlátók Alapítvány postacímére, amely az alábbi:

1143 Budapest, Gizella út 59. fsz. 2.

A megfejtések beérkezési határideje: 2023. július 10.

 

Figyelem!

Idén nemcsak pontírásban, hanem síkírásban is megrendelhető a levélregény.

A megrendelők részére 16-os betűmérettel nyomtatva küldjük a fejezeteket.

 

Jutalom

A beérkezési határidőig helyes megoldást beküldők közül 3 szerencsés rejtvényfejtőt sorsolunk ki 2023 szeptemberében, az Olvasás világnapi rendezvényünkhöz kapcsolódva, akik értékes ajándékcsomagban részesülnek majd.

Az ajándékcsomagot az Együttlátók Boltja aktuális termékkínálata alapján állítjuk össze.

Az Együttlátók Alapítvány Boltja termékkínálatát weboldalunk:

www.egyuttlatok.hu

fő oldalán, az Együttlátók Boltja almenüben kísérheti figyelemmel.

 

Hogyan rendelhető meg a levélregény?

Kérjük, a levélregényt az alábbi elektronikus címen rendelje meg:

info@egyuttlatok.hu

A tárgysorban tűntesse fel: Levélregény megrendelése.

A megrendelő levélben, kérjük, adja meg teljes nevét, postacímét, e-mail címét és szükség esetére telefonszámát.

Az Ön által megadott személyes adatait kizárólag a jelen szolgáltatással összefüggésben kezeljük.

Megrendelése a levélregény elkészítéséhez kapcsolódó munkálatokhoz való anyagi hozzájárulás befizetésével válik véglegessé.

 

Mennyibe kerül a 6 részes levélregény?

A levélregény ára mindössze 6000 Ft.

 

Figyelem!

Amennyiben 2022. december 1. és 2023. január 9. között rendeli meg, 20%-os kedvezményt biztosítunk az Ön számára, azaz a levélregény megrendelési költsége csupán 4800 Ft.

Támogatói áron is megrendelhető a levélregény, azaz, aki teljes áron vagy a teljes ár fölötti összegért rendeli meg, az az Együttlátók Alapítványnak a Braille-írás-olvasás népszerűsítéséért végzett munkáját kiemelten is támogatja, amit köszönünk szépen.

 

Befizetés módja: átutalással az alábbiak szerint:

Kedvezményezett neve:

Együttlátók Alapítvány

Számlaszám:

OTP Bank Nyrt.

11741000-25815942

A közleményben, kérjük, tűntesse fel saját nevét, valamint azt, hogy: levélregény.

 

Befizetési határidő:

A megrendelő levélre adott válaszlevéltől számított 8 munkanap.

 

Mi történik akkor, hogyha megrendelte, és kiderül, mégsem tetszik Önnek ez a levélregény?

Mindazok, akik a levélregényt megrendelték, a költségét befizették, és az első pontírásos vagy síkírásos regényrészletet kézhez kapva úgy döntenek, nem erre számítottak, csalódottak, minden probléma nélkül 2023. február 1-jéig lemondhatják a megrendelt szolgáltatást, és részükre a befizetett összeget hiánytalanul visszafizetjük.

 

Lemondás módja:

Írjon egy "Levélregény lemondása" tárgysorú levelet az alábbi e-mail címre:

info@egyuttlatok.hu

A lemondást nem szükséges megindokolnia, de ha megírja nekünk, megköszönjük.

A lemondó leveléhez csatolt fájlként küldje el részünkre az elektronikus számlát, amelyet a levélregény költségének befizetését követően az Ön által megadott e-mail címre kapott.

Amennyiben a levélregényt Ön ajándékba kapta, kérjük, hogy az ajándékozó intézkedjen a levélregény folytatásának lemondásáról.

 

Köszönjük, ha megrendeli és másoknak is ajánlja ezt a különleges, Braille-olvasásra motiváló kezdeményezést!

A levélregény megrendelésével Ön kifejezheti a magyar pontírás melletti elköteleződését, megmutathatja, hogy fontosnak tartja  a rendszeres Braille-olvasást, továbbá támogathatja a magyarországi Braille-írás ügyét, valamint az Együttlátók Alapítvány munkáját is segítheti.

 

Ez a levélregény Braille-írásos vagy 16-os betűmérettel nyomtatva síkírásos formában, kizárólag az Együttlátók Alapítványtól rendelhető meg.

 

Kérjük, ajánlja családtagjainak, barátainak és ismerőseinek is ezt a rendhagyó olvasási lehetőséget, ugyanakkor ne adja/küldje tovább semmilyen formában az Ön részére elküldött levélregény fejezeteit sem 2023 első fél évében, sem később.

A regényt elektronikus vagy pluszban síkírásos formába átírni/kinyomtatni, esetleg hangfájlban/hangoskönyv formátumban megjelentetni az Együttlátók Alapítvány tudta és engedélye nélkül szigorúan tilos!

 

Megértését és együttműködését köszönjük!

 

Együttlátók Csapata

Budapest, 2022. november 27.


Made by FortuNet
Oldal tetejére