Olvasásra fel! - Olvasósarok

Együttlátva többet látunk!

olvasó kézJól lát? Szeretettel invitáljuk inkluzív szemléletű programjainkra, látogasson el hozzánk, örömmel fogadjuk.

Rosszul lát? Szeretettel bátorítjuk, jöjjön el, próbálja ki akadálymentes programjainkat. Ha jól érzi magát körünkben, közöttünk a helye.

 

Alapítványunk az együttlátás jegyében akadálymentes Lélek- és közösségépítő programokat szervez vak, aliglátó, gyengénlátó és látó felnőttek részére.

Várjuk mindazokat, akik szeretik a színesen összeállított, a mindennapi mókuskerékből kizökkentő programokat. Vendégeink érdeklődésük és kedvük szerint válogathatnak és vehetnek részt hitéleti alkalmainkon vagy egyéb, világnézettől független kulturális, értékközvetítő és ismeretterjesztő, valamint szórakoztató, szabadidős programjainkon.

Az interaktív hittanórákat, kulturális és ismeretterjesztő előadásokat és különböző tematikájú beszélgetős és játékos klubfoglalkozásokat szakmai hozzáértéssel tervezzük és valósítjuk meg.

Bízunk abban, hogy alkalmaink a résztvevők testi-lelki és szellemi egészsége védelmét is hatékonyan szolgálják. Fontos számunkra a lélek- és közösségépítés. Ez azt jelenti, hogy miközben az interaktív részvétel által saját tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodhatnak, aközben közösséget építünk, azaz a jelenlévők egymással kapcsolatot teremtve jó ismerettségeket, barátságokat is köthetnek.

 

Olvasásra fel! – Olvasósarok

vak, aliglátó, gyengénlátó és jól látó felnőtteknek!

Mottó:

„A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz… mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.”

(Csukás István)

Tematika: a vállalkozó résztvevők saját kedvenc olvasmányaikból válogatnak. Hozhatnak verset, novellát, regényrészletet. A felolvasók a felolvasásra kiválasztott szöveget magukkal hozzák.

A Braille-olvasók számára kérésük szerint az Együttlátók Alapítvány előzetes egyeztetés alapján e-mailben előre elküldött szöveges fájl felolvasásához anyagköltségáron papír alapú nyomtatott szöveget vagy laptophoz csatlakoztatott Braille-kijelzőt biztosít.

Ajánljuk: mindazoknak, akik szeretik a papír alapú könyveket, a szemük előtt/ujjuk alatt kirajzolódó betűket, egyáltalán: a hagyományos olvasást, és szívesen eljönnek azért, hogy egy bögre zamatos tea kortyolgatása mellett felolvassanak egy-egy verset, novellát, regényrészletet, azt, amit aktuálisan éppen megosztásra érdemesnek tartanak.

Szervező: látássérült magyarszakos tanár.

Időtartam: 90 perc.

 

Részvétel feltétele

Klubfoglalkozásainkon előzetes e-mailes bejelentkezést követően, valamint a részvételi költség befizetésével vehet részt.

Jelentkezési határidő: programot megelőző csütörtök, 20:00 óra.

E-mailes bejelentkezés:

info@egyuttlatok.hu

Kérjük, a tárgysorban tűntesse fel a program címét.

Továbbá kérjük, amennyiben először látogat el hozzánk, pár mondattal mutatkozzon be.

Részvétel költsége: 3000 Ft/fő.

Befizetés módja: átutalással minimum 48 órával a program kezdetét megelőzően az alábbiak szerint:

Kedvezményezett neve: 

Együttlátók Alapítvány

Számlaszám:

OTP Bank Nyrt.

11741000-25815942

A közleményben, kérjük, tűntesse fel saját nevét, a program címét és dátumát, valamint az esetleg igénybe vett kedvezményt/kedvezményeket.

Amennyiben részvételét bármilyen oknál fogva 24 órával a program kezdetét megelőzően e-mailben vagy telefonon lemondja, a befizetett részvételi költség fejében valamely soron következő programunkon részt vehet. A pótlólagos részvételt előzetesen egyeztetni szükséges.

 

Igénybe vehető kedvezmények:

 

A felolvasásra vállalkozók 50%-os kedvezményben részesülnek. 

A hallgatóként résztvevőkre az alábbiak érvényesek: 

Törzsvendégeinknek a részvételi költségből 10% kedvezményt biztosítunk.

Törzsvendégnek tekintjük mindazon résztvevőket, akik programjainkba 2020 szeptembere előtt kapcsolódtak be.

Öregségi nyugdíjban vagy egyéb, nyugdíjszerű ellátásban részesülő vendégeinknek a részvétel költségéből 10% kedvezményt biztosítunk.

Együtt résztvevő házaspároknak/rokonoknak, valamint barátoknak/barátnőknek a részvételi költségből 10% kedvezményt biztosítunk.

18 év alatti gyermekek részére a részvételi költségből 50% kedvezményt biztosítunk.

18 év alatti gyermekkel résztvevő vendégünknek a részvételi költségből 10% kedvezményt biztosítunk.

 

Figyelem!

Vendégeink egyidejűleg 2 kedvezményt vehetnek igénybe!

Ha programjainkkal kapcsolatban kérdése vagy észrevétele van, bátran írjon nekünk elektronikus levelet.

Made by FortuNet
Oldal tetejére