Túrófánk együttlátók-módra

2021.02.07

 

Együttlátva Többet Látunk!

 

Kedves Érdeklődők!

 

Túrófánk együttlátók-módraTúró fánk.

 

(Az inspirációt az internetről Nagymama receptje adta.)

 

 

A farsangi időszakban egy finom, könnyen és biztonságosan elkészíthető, rendhagyó fánkot ajánlunk a látó és látássérült, "konyhatündérkedni szeretők" figyelmébe.

A receptet kipróbáltuk, kicsit alakítottunk is rajta, így adjuk tovább.

Nekünk nagyon bejön!

 

Hozzávalók:

 

50 dkg tehéntúró, de 45 dkg-os csomag is megteszi,

6 púpozott evőkanál finomliszt, de rétesliszttel is nagyon jó,

3-4 evőkanál porcukor, de kristálycukor is lehet, és nem baj, ha szűkebben mérjük,

1,5 dl olaj,

2 db tojás,

kevés só,

1 csomag sütőpor.

Fogyasztáskor: lekvár vagy dzsem.

 

Elkészítés:

 

A túrót, a lisztet, a cukrot, a sót,  a sütőport, az olaj felét és a tojásokat összekeverjük egy tálban.

A tészta egy kicsit ragacsos, kemény állagú massza lesz.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Tenyerünkkel is kilapogathatjuk a tésztát.

Ezután egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy hasonló méretű pohárral korongokat szaggatunk belőle.

Ebből az adagból kb. 18--20 db fánk lesz.

Ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, majd miután tepsibe helyeztük őket, mindegyiket vastagon megkenjük a maradék olajjal.Jó étvágyat kívánunk.

A tepsit előzetesen sütőpapírral béleljük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25--30 percig sütjük.

Gázsütő esetén 2-es és 3-as közötti fokozaton sütünk.

A sülő fánk édeskés, kellemes illata betölti a konyhát.

A fánk akkor készül el, ha a teteje megpirult.

A tepsiből kiszedve még melegen kínáljuk.

Lekvárral fogyaszthatjuk, porcukorral is meghinthetjük a tetejét.

A fánk hidegen is élvezhető, de mikróban picit újramelegítve is fogyasztható.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

További részletekért, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre a:

www.egyuttlatok.hu

weboldal

főoldalán.

 

Írhatnak is nekünk az alábbi e-mail címre:

info@egyuttlatok.hu

Együttlátók Csapata

Made by FortuNet
Oldal tetejére