Meghívó online megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciára

2021.03.08

Együttlátva Többet Látunk!

 

Kedves Érdeklődők!

 

Az Együttlátók Alapítvány elkötelezett a Braille-írással-olvasással kapcsolatos ismeretterjesztésben, hasznos információk megosztásában, a pontírás népszerűsítésében.

Tisztelettel ajánljuk figyelmükbe az alábbi, online megrendezésre kerülő, nemzetközi konferenciát, és bátorítjuk Önöket, minél többen regisztráljanak, és vegyenek részt a programon.

 

Meghívó Bieber Mária: Bevezetés a Braille – Írás – Olvasás „rejtelmeibe” c. könyvének borítója.

 

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete kiemelt feladatának tartja a látássérült tanulók integrált közoktatási és felsőoktatási jelenlétének elősegítését, tanulásukat támogató technológiai eszközök kölcsönzését, beszerzését, használatuk megtanítását, tanáraik, oktatóik tájékoztatását.

A Vakok Egyesülete az Alternatív Közösségek Egyesülete „Tedd jobbá” programja keretében, a „Más-Szemmel” projektben nemzetközi online oktatási konferenciára invitálja az érdeklődő szakembereket és magukat a látássérült tanulókat.

 

A konferencia ideje: 2021. március 16., 10.00 óra 

A konferencia helye: Google Meet kommunikációs platform (online)

A konferencia moderátora: Dr. Csiky Nándor, a Nyíregyházi Egyetem oktatója, tolmács.

 

A konferencia programja

 

10.00-10.15: A „Más-Szemmel” projekt bemutatása. Előadó: Nemes-Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók Sz.-Sz.-B. Megyei Egyesülete elnöke, a projekt szakmai vezetője. 

 

010.20-1.40: Könyv a Braille-írás megismertetésére és népszerűsítésére látó szakemberek és laikus érdeklődők számára. Előadó: Bieber Mária, gyógypedagógus-tiflopedagógia szakos tanár, a könyv szerzője, az MVGYOSZ Braille-bizottságának tagja.

 

10.45-11.05: A Braille-kottáról 6 pontban – Nem csak látássérülteknek. Előadó: Berta Edina, Braille-kottaátíró, az MVGYOSZ Braille-bizottságának elnöke. Előadásában közreműködik: Németh Tamás zongoraművész, tanár.

 

11.10-11.30: Van hely számunkra a felsőoktatásban? – Látássérült emberek perspektívái itthon és a Vadnyugaton. Előadók: Dr. Flamich Mária címzetes docens és Dr. Hofmann Rita címzetes docens. 

 

 

11.35-12.00: Képzési kínálatok vakok és gyengénlátók számára Németország oktatási rendszerében – a támogatás és segítés speciális lehetőségei. Előadó: Judith Außerbauer, tanulmányi tanácsos speciális nevelési igényű iskolákban. Intézmény: Regensburgi Vakok Intézete, Németország. Az előadást magyar nyelven hallgathatják, fordította és felolvasta: Dr. Csiky Nándor. 

 

12.05-12.20: Az elhangzott előadásokra reflektálás, felmerülő kérdések megválaszolása.

 

Az online nemzetközi oktatási konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztrálni 2021. március 14-én délig lehet a latasserultek@vakegy.hu email-címen, ezt követően a megadott email-címre kiküldésre kerül az esemény csatlakozási linkje.

 

Nemes-Nagy Tünde

 

További részletekért, kérjük, iratkozzon fel hírlevelünkre a:

www.egyuttlatok.hu

weboldal

főoldalán.

 

Írhatnak is nekünk az alábbi e-mail címre:

info@egyuttlatok.hu

 

Együttlátók Csapata

Made by FortuNet
Oldal tetejére